یکی از وظایف وکلای پایه یک دادگستری قبل از تشکیل پرونده در محاکم قضایی، حل اختلاف و داوری بین طرفین دعوی میباشد

بسیاری از افراد یا شرکتها وقتیکه نظرات کارشناسانه و نکات حقوقی را از زیان یک وکیل می شنوند، در تصمیمات و رفتارهای خود، تجدیدنظر نموده و با طرف مقابل خود، تعامل می کنند تا مورد به بهترین نحو و کمترین ضرر و زیان و سریعترین زمانف حل و فصل گردد

داوری در دعاوی حقوقی و نیز حل اختلاف و.. امری نیست که بسادگیف هر وکیلی بتواند از عهده آن برآید. زیرا بعضاً یک یا هردوطرف دعوی، بهیچوجه همکاری و همیاری نمی کنند و اینجاست که وکیل باید با اصول روان شناسی و تجربه و… مورد را عادلانه حل و فصل نماید. برخی خدمات مؤسسه حقوقی طلاگستر:

  • حل و فصل اختلافات خانوادگی و حضانت
  • اخذ رضایت از خانواده اولیای دم در پرونده های جنایی و قتل
  • حل اختلاف پرونده های مالی و چک و ورشکستگی
  • داوری حقوقی و تجاری و داوری قراردادهای شراکت
  • حل اختلاف مستأجر و مالک و موجر
  • داوری مواردی که در مراجع قانونی و محاکم قضایی، قابل مطرح یا قابل پیگیری نیستند

داوری روشی برای حل اختلاف است که در آن طرفین به جای رجوع به نهاد قضائی، اختلاف خود را به یک یا چند داور مورد اعتماد ارجاع می‌ دهند. آنها می‌توانند داوران را خود تعیین کرده یا تعیین آن را به شخص دیگری یا به دادگاه بسپارند. رجوع به داوری ممکن است در هنگام تنظیم قرارداد (به صورت شرط داوری) پیش‌بینی شود یا پس از پیدایش اختلاف تصمیم به استفاده از آن گرفته شود.

مهمترین دلایل استفاده از داوری یکی اینست که داوران برخلاف مراجع قضایی مکلف به رعایت قوانین و تشریفات زمانبر آیین دادرسی نیستند و در نتیجه سرعت رسیدگی به دعوا بسیار بالاتر رفته و معمولاً هزینه بسیار کمتری نیز خواهد داشت. گاهی هم اعتماد نداشتن به بی‌طرفی دادگاه‌ها – به ویژه در اختلافات بین‌المللی- افراد را به استفاده از داوری ترغیب می‌کند.

داوری به ویژه در قراردادهای بین‌المللی تجاری بسیار مورد استفاده است. در حقوق داخلی هم داوری استفاده فراوانی دارد و همه افراد می‌توانند مأموریت رسیدگی به اختلاف خود را به شخص یا اشخاصی واگذار کنند که با توجه به شهرت به درستکاری و امانتداری و احاطه به جنبه‌های تخصصی مورد اعتماد آن‌ها هستند

Leave a Comment